Minggu, 08 November 2015

27 Prinsip Terapi Magnetic

27 Prinsip Terapi Magnetic

Prinsip 1: Medan magnet melalui badan seolah-olah ia tidak pun ada - walaupun tulang dasarnya telus.

Prinsip 2: Bentuk medan magnet yang dihasilkan oleh alat yang diberi bergantung kepada reka bentuk gegelung. Memahami reka bentuk gegelung peranti anda tahu di mana dan bagaimana untuk meletakkan pemakai (s) atau peranti.

Prinsip 3: Kekuatan medan magnet menurun dengan dengan jarak dari permukaan peranti. Ini jauh lebih penting dengan magnet statik daripada medan elektromagnetik berdenyut (PEMF). Ia adalah tidak diketahui apa had terapi yang lebih rendah adalah untuk PEMF dari segi kekuatan lapangan. Lebih banyak tidak selalunya lebih baik.

Prinsip 4: Jumlah masa medan magnet (MFS) hendaklah digunakan secara klinikal bergantung kepada tahap dan tahap masalah tersebut. Bidang intensiti yang lebih rendah dijangka dapat digunakan untuk tempoh yang lebih lama sepanjang hari daripada intensiti yang lebih tinggi. Begitu juga, bidang kekuatan sering lebih rendah mungkin mengambil masa yang lama untuk bekerja daripada kekuatan yang lebih tinggi.

Prinsip 5: kekuatan tinggi bidang atau penggunaan banyak yang lain yang lebih lemah untuk masa yang panjang adalah lebih cenderung untuk menyebabkan "aggravations."

Prinsip 6: Mari badan memberitahu anda apa yang diperlukan. Tiap-tiap badan adalah berbeza. Setiap sesi rawatan adalah seperti memulakan sekali lagi kerana badan akan berubah sekurang-kurangnya sedikit dari satu sesi ke depan - sama ada kerana rawatan atau kerana faktor-faktor luaran. Jika badan itu sedia menerima rawatan memastikan mereka pada tempoh yang sama, keamatan dan / atau kekerapan atau peningkatan kepada langkah seterusnya. Jika ia tidak menerima PT baik pada apa-apa langkah tertentu, mengurangkan tempoh, intensiti dan / atau kekerapan rawatan.

Prinsip 7: Untuk magnet statik untuk disimpan dengan selesa dan mudah pada badan sering cabaran yang paling besar dalam mendapatkan penerimaan untuk kegunaan mereka, terutama di kalangan mereka yang tidak lagi terhad atau tidak mempunyai cukup memahami nilai potensi mereka.

Prinsip 8: Pendedahan kepada PEMF adalah sedikit seperti membaling batu di dalam kolam. Riak menjalankan untuk jangka masa yang lama selepas pendedahan.

Prinsip 9: Semua PEMF akan menghasilkan harmonik dengan frekuensi di luar frekuensi / ies peranti yang digunakan. Ia mengambil masa untuk harmonik ini untuk bermain diri mereka. Spread rawatan harian keluar untuk membolehkan harmonik ini berkembang dengan sebaik-baiknya jurang 6-8 jam antara rawatan.

Prinsip 10: Penggunaan frekuensi tunggal untuk tempoh yang panjang boleh membawa kepada toleransi, dengan mengakibatkan "melarikan diri" dari atau kehilangan manfaat yang mengalami sebelum ini. Satu contoh ialah bahawa aroma mawar di dalam bilik adalah tidak lagi dilihat selepas beberapa masa dihabiskan di dalam bilik yang sama walaupun mawar masih ada.

Prinsip 11: Mencampurkan dan sepadan peranti tenaga atau rawatan dengan frekuensi yang berbeza boleh menyebabkan peningkatan atau boleh mengakibatkan pembatalan. Terdapat sedikit penyelidikan untuk membimbing teknologi menggabungkan. Pemadanan magnet statik bersama-sama dengan PEMF biasanya boleh menjadi pelengkap.

Prinsip 12: Adalah sukar untuk menyembuhkan tisu yang berkurangan akibat keletihan. Pemakanan perlu bunyi dan makanan tambahan boleh sangat membantu. Oleh kerana banyak kesan PT merupakan pengantara melalui ion, terutamanya kalsium, natrium, dan kalium, ion dan elektrolit perlu berada di tahap normal dalam badan.

Prinsip 13: Ia lebih mudah dan lebih cepat untuk memindahkan ion daripada untuk membina semula tisu.

Prinsip 14: MFS menjejaskan caj pada membran sel dan saluran membran terbuka - semua sel-sel. Ini membantu untuk mengimbangi semula dan memulihkan fungsi sel. Simpan semula sel-sel dan tisu-tisu yang cukup akan berfungsi lebih baik.

Prinsip 15: Edaran bertambah baik dengan pelbagai jenis MFS. Ini membantu dengan penyembuhan pada tahap yang asas.

Prinsip 16: tenaga otot bertambah baik dengan MFS, melalui myosin pemfosforilan, antara proses lain.

Prinsip 17: MFS boleh melindungi sel-sel daripada kecederaan oleh digunakan secara profilaktik dan selepas kecederaan, sebagai contoh, sebelum atau selepas pembedahan.

Prinsip 18: Kursus Rawatan perlu menjadi lebih sengit, sebagai contoh, setiap hari, pada mulanya, sehingga peningkatan dilihat dan kemudian merebak ke beberapa kali seminggu, maka setiap minggu dan kemudian setiap bulan. Untuk melakukan ini adalah sukar dari masa dan asas kos melainkan jika suatu sistem rumah sedang digunakan, di mana rawatan harian boleh digunakan sehingga isu tersebut diselesaikan.

Prinsip 19: MFS digunakan setiap hari di rumah boleh dianggap sebagai pencegahan atau mengekalkan kesihatan program. Pengurangan tekanan adalah berguna untuk semua orang hampir setiap hari. MFS mempunyai banyak kesan mengurangkan tekanan.

Prinsip 20: Terdapat perbezaan yang besar antara peranti PT berbeza. Perbezaan ini mungkin sangat penting dalam apa yang sedang dirawat. Terdapat perbezaan yang ketara dalam kesan peranti pada pelbagai julat frekuensi - dari Elfs (frekuensi yang sangat rendah), untuk VLFs (frekuensi yang sangat rendah), untuk frekuensi tahap gelombang mikro, radiofrequencies, inframerah, pelbagai ultraungu, dan lain-lain Tahu ciri-ciri peranti anda tahu apa itu terbaik dan cara terbaik untuk menggunakannya. Mencari pakar untuk membimbing anda dalam penggunaannya terbaik.

Prinsip 21: Hanya kerana peranti yang tidak diluluskan FDA tidak bermakna ia tidak berkesan atau tidak selamat. Kelulusan FDA tidak memberikan anda jaminan lebih bahawa peranti akan melaksanakan mengikut tuntutan yang dibuat dalam kesusasteraan pemasaran yang dibekalkan oleh pengeluar, kerana pengeluar mempunyai perjanjian dari FDA bahawa pengilang telah membekalkan keterangan yang memuaskan untuk menyokong tuntutan yang dibuat. Ia biasanya mengambil jumlah wang yang sangat besar wang untuk mendapatkan suatu peranti yang diluluskan oleh FDA. Hanya syarikat terbesar mampu untuk mendapatkan kelulusan ini.

Prinsip 22: sensitiviti PT berlaku pada kira-kira 1-5% daripada individu. Penggunaan MFS perlu dilakukan dengan berhati-hati dan teruskan perlahan-lahan dengan jumlah masa penggunaan harian dan penggunaan keamatan medan rendah, dengan hanya peningkatan yang beransur-ansur.

Prinsip 23: Kebanyakan orang akan berasa beberapa jenis sensasi dengan pendedahan MF - berbeza daripada orang-ke-orang, bergantung kepada sensitiviti.

Prinsip 24: terapi PT biasanya pelengkap kepada terapi lain. Jarang adalah MFS satunya modaliti yang perlu digunakan untuk merawat keadaan tertentu.

Prinsip 25: MFS bertindak dalam cara asas dan asas dalam tisu dan supaya mereka dapat membantu seluruh keselesaan dan kemudahan tetamu keadaan kesihatan.

Prinsip 26: MFS berguna untuk penjagaan kesihatan bukan hanya untuk rawatan.

Prinsip 27: Jika sistem PT tidak berfungsi, pertimbangkan dahulu sama ada ia digunakan dengan betul sebelum memutuskan bahawa MFS tidak berfungsi. Ingat konsep lapisan penyakit.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar