Minggu, 08 November 2015

Reda penderitaan yang Saluran Kencing Jangkitan Yis

Reda penderitaan yang Saluran Kencing Jangkitan Yis

Wanita mendapat lebih banyak jangkitan saluran kencing berbanding lelaki. Salah satu sebabnya ialah kerana uretra lebih pendek di kalangan wanita, meningkatkan risiko jangkitan. Walau bagaimanapun, dua belas peratus lelaki mendapat jangkitan saluran kencing pada satu ketika dalam hidup mereka.

Perlu sentiasa menggunakan tandas boleh meletihkan. Bergantung kepada jenis kerja yang anda lakukan, ia boleh menjadi sukar untuk menarik diri sekerap yang diperlukan untuk menggunakan tandas apabila ditimpa jangkitan saluran kencing.

Lebih buruk lagi, anda mungkin peduli diri hanya untuk mencari bantuan yang sedikit atau tiada dalam tandas, hanya mempunyai keinginan untuk menggunakan lagi masa yang singkat kemudian.

Sesetengah jangkitan saluran kencing adalah disebabkan oleh yis daripada bakteria. Apabila yis hadir di dalam air kencing, ia boleh menjadi sukar untuk menghilangkan. Sebahagian daripada masalahnya ialah bahawa beberapa makanan yang paling biasa boleh menyimpan jangkitan yis dalaman akan seperti roti, makanan manis, dan alkohol.

Pada peringkat lanjutan, jangkitan saluran kencing boleh menyebabkan demam, mual, dan sakit belakang. Jika ia berkembang lebih jauh lagi, ia boleh menyebabkan muntah-muntah dan cirit-birit.

Ada beberapa langkah yang boleh diambil untuk mengurangkan jangkitan saluran kencing:

Langkah 1: Seperti biasa, dapatkan nasihat doktor sebelum menjalankan apa-apa jenis ubat rumah. Jika anda menunjukkan tanda-tanda yang maju jangkitan saluran kencing, dapatkan rawatan perubatan dengan segera.

Langkah 2: Ambil mandian diselitkan dengan minyak pokok teh dan cuka epal cider. Ia akan mengurangkan kerengsaan yang anda rasa pada sumber dan ketidakselesaan anda di teluk.

Perlu diingat bahawa panjang, mandi air panas tidak digalakkan secara umum untuk mencegah atau mengubati jangkitan saluran kencing. Kehangatan dan kelembapan adalah keadaan yang ideal untuk yis dan bakteria untuk berkembang. Walau bagaimanapun ringkas, sejuk, cetek infusi mandi boleh membawa kelegaan dialu-alukan.

Langkah 3: Satu ubat peribadi yang digunakan adalah untuk mencairkan minyak pokok teh dalam minyak mineral. Jika anda tidak mencairkan pokok teh yang cukup, ia akan menyebabkan sensasi rasa pedih yang teruk, jadi pastikan anda hanya menggunakan kira-kira satu penurunan pokok teh untuk setiap auns minyak mineral untuk bermula.

Cuba penyelesaian. Kemudian, tambah satu drop setiap kali anda menggunakan minyak sehingga anda rasa yang terasa gatal pada kulit, tetapi tidak perasaan terbakar. Pastikan anda goncang sebelum menggunakannya supaya minyak pokok teh mengedarkan ke dalam minyak pengangkut. Jika tidak, minyak pokok teh akan terapung dan menyebabkan terbakar secara tiba-tiba.

Meletakkan penyelesaian minyak pada tisu mandi dan gunakan untuk mengelap kawasan tersebut jengkel setiap kali selepas membuang air kecil (atau cuba). Selepas beberapa jam, anda perlu mengesan banyak lega. Hentikan jika anda mengalami sebarang ketidakselesaan daripada larutan minyak.

Jangkitan saluran kencing tidak dapat ditahan, tetapi nasib baik, ada cara untuk mengurangkan penderitaan yang disebabkan oleh mereka. Lebih empat juta orang di Amerika Syarikat melawat doktor setiap tahun akibat gejala jahat mengalami dengan jenis jangkitan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar