Minggu, 08 November 2015

Boot Camp Tentera: Perkara Anda Perlu Tahu

Boot Camp Tentera: Perkara Anda Perlu Tahu

Anda mungkin tertanya-tanya apa yang tentera but kem adalah semua tentang. Nah, di Amerika Syarikat, ini biasanya dipanggil latihan rekrut dan latihan asas. Ini berfungsi sebagai indoktrinasi awal yang pada asalnya diberikan hanya kepada anggota tentera dan juga orang menyenaraikan dan pegawai. Tentera boot program latihan kem untuk pegawai biasanya lebih terperinci jika anda bandingkan dengan lain-lain jenis latihan.

Dalam pandangan ini, jika anda berminat untuk memasuki boot kem tentera, apa yang anda fikir adalah perkara yang anda perlu tahu? Jika anda akan bertanya kepada saya, ada beberapa perkara yang paling penting yang anda perlu tahu tentang perkara ini latihan rekrut dalam bidang ketenteraan. Ini adalah tentang kelainan, orientasi, dan juga faedah peribadi sasaran dan, sudah tentu, kaedah-kaedah.

Di sebaliknya, apabila ia datang kepada jenis latihan kem tentera but, ini sebenarnya berbeza-beza di seluruh negara. Ini adalah kerana setiap negara mempunyai keperluan mereka sendiri negara bahawa mereka perlu menangani. Sebagai contoh, kebanyakan negara-negara membuat jenis ini latihan sukarela untuk rakyat mereka. Jika seseorang yang benar-benar mahu masukkan jenis ini latihan fizikal, maka dia hanya akan menandatangani pengecualian bahawa ia adalah keputusan secara sukarela dan dia tidak dipaksa oleh kerajaan. Walau bagaimanapun, ia juga boleh menjadi wajib atau pengerahan di beberapa negara. Dan juga semua tahu, pengerahan bermakna pendaftaran wajib seseorang mewajibkan kepadanya untuk beramal khidmat negara, yang biasanya cenderung untuk perkhidmatan tentera. Walau bagaimanapun, selepas itu jarang berlaku pada masa-masa sudah.

Sebaliknya, ada juga orientasi yang berbeza bahawa boot kem tentera boleh menampung. Sebagai contoh, jika anda mahu menjadi tentera, sebagai rekrut, anda akan menjalani latihan di beberapa kemahiran menembak asas berfungsi. Anda juga akan diberikan dengan senjata individu dan juga kerja-kerja lain dan latihan seperti tangan untuk memerangi tangan, pertolongan cemas, latihan asas hidup dan juga kecergasan fizikal. Di sisi lain, jika anda ingin menjadi seorang tentera laut atau pantai pengawal, latihan anda akan memberi tumpuan lebih kepada latihan survival air, ilmu pelayaran asas serta beberapa latihan kemahiran khas memadam kebakaran di kapal, kejuruteraan dan isyarat. Selain daripada itu, latihan untuk tentera udara akan berbeza juga kerana akan ada beberapa kemahiran teknikal yang anda perlu faham tentang menjadi sedemikian.

Ketiga, anda juga perlu tahu tentang manfaat tentera latihan boot camp kepada diri sendiri. Menurut beberapa veteran yang terselamat jenis ini latihan, mereka menjadi orang yang baru dan lebih baik selepas latihan. Sebagai contoh, anda akan memberikan penting kepada konsep kerja berpasukan selepas latihan. Selain daripada menjadi cergas, kem tentera but juga akan menerapkan kepada anda tahap disiplin yang anda tidak boleh mendapatkan melalui lain-lain jenis latihan di luar sana.

Lepas, tetapi tidak kurangnya, anda perlu tahu tentang peraturan dalam kem semasa anda berada dalam latihan tentera but kem. Ini adalah jelas penting kerana anda akan tertakluk kepada program dengan prosedur dan peraturan yang ketat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar