Minggu, 08 November 2015

Hypnotherapy, Homeopati dan Akupunktur dalam Penjagaan Kesihatan Alternatif

Hypnotherapy, Homeopati dan Akupunktur dalam Penjagaan Kesihatan Alternatif

Terdapat banyak pilihan penjagaan kesihatan alternatif termasuk hipnoterapi, homeopati, akupunktur dan refleksologi untuk nama tetapi beberapa.

Semasa sesi hipnoterapi subjek yang dimasukkan ke dalam keadaan seperti berkhayal oleh beberapa kaedah yang berbeza. Hipnotisme itu kemudian membuat beberapa cadangan untuk menukar subjek yang sensasi, pemikiran atau tingkah laku. Keputusan berbeza-beza dari seorang ke seorang, bergantung kepada kecenderungan mereka - dalam banyak kes ia boleh menjadi sangat berjaya.

Rawatan homeopati adalah berdasarkan kepada menggunakan jumlah yang sangat kecil bahan yang sama dengan apa yang boleh menyebabkan masalah pada mulanya. Ini dikatakan merangsang kuasa penyembuhan badan sendiri. Ini terapi alternatif mempunyai pengkritik tetapi tidak ada keraguan bahawa ia muncul untuk bekerja dalam beberapa kes. Bentuk penjagaan kesihatan alternatif telah wujud sejak abad ke-18 dan kadang-kadang digambarkan sebagai 'seperti penawar seperti'.

Refleksologi adalah satu bentuk purba Cina penjagaan kesihatan alternatif. Kawasan kaki dimanipulasi dengan jari dan ibu jari ahli terapi, bukan jarum seperti dengan akupunktur. Terapi merangsang kawasan-kawasan tertentu pada kaki dan ini berkaitan dengan bahagian-bahagian yang berkaitan dengan badan. Ia boleh digunakan untuk merawat tekanan, sakit belakang kronik dan kemandulan sebagai contoh.

Ubat-ubat herba memainkan peranan besar dalam penjagaan kesihatan alternatif. Terdapat beratus-ratus jenis yang berbeza dan mereka boleh digunakan untuk merawat pelbagai penyakit. Walau bagaimanapun, perhatian mesti diambil kerana mereka boleh bertindak balas dengan ubat-ubatan konvensional. Banyak ubat-ubatan konvensional, sebenarnya berasaskan herba dan tumbuh-tumbuhan. Digitalis (digunakan untuk rawatan penyakit jantung) berasal dari Foxglove dan ubat penahan sakit yang Aspirin berasal dari kulit pokok willow. Ubat-ubat herba boleh didapati secara meluas dari kedai-kedai makanan kesihatan dan datang dalam bentuk tablet, kapsul, salap, dan teh antara lain. Jika masalah anda adalah lebih rumit ia adalah mungkin untuk melawat pengamal. Berhati-hati apabila memilih pengamal kerana sesiapa sahaja boleh ditubuhkan sebagai seorang pengamal herba. Pilih salah satu yang tergolong kepada salah satu daripada badan-badan profesional yang mengawal taraf.

Ayurveda adalah satu lagi alternatif penjagaan kesihatan tradisi yang berasal dari India. Dengan Ayurveda ubat-ubat herba tradisional yang digunakan dalam kombinasi dengan yoga, urut, diet dan meditasi - satu pendekatan yang holistik.

Banyak terapi termasuk pekerjaan, pertuturan dan fizikal boleh dilakukan dalam keselesaan rumah anda sendiri. Ini terapi yang tidak ternilai untuk pemulihan selepas strok atau kemalangan. Kebanyakan polisi insurans perubatan akan menyokong penjagaan kesihatan rumah.

Rumah penjagaan kesihatan juga disediakan untuk pesakit arus perdana. Profesional yang layak boleh memberi bantuan dengan pengurusan kesakitan, menukar kuah dan penjagaan selepas penyakit atau kecederaan. Kelebihan adalah sangat besar - menjimatkan masa dan perbelanjaan yang terlibat dalam perjalanan ke sebuah pusat perubatan yang sesuai, memelihara kualiti hidup dan privasi sebagai contoh.

Kajian telah menunjukkan bahawa pesakit yang menerima penjagaan kesihatan rumah pulih dengan lebih cepat daripada mereka yang mengambil berat dalam institusi. Suasana yang lebih baik dan kepastian bersama keluarga dan rakan-rakan semua membantu proses pemulihan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar