Minggu, 08 November 2015

Kuat Bukti Baru Itu ADHD Apakah Overdiagnosed: ADHD Adakah Mitos atau Fakta Cold Hard?

Kuat Bukti Baru Itu ADHD Apakah Overdiagnosed: ADHD Adakah Mitos atau Fakta Cold Hard?

Hari ini, terdapat lebih ramai profesional daripada biasa yang merasakan ADHD overdiagnosed. Statistik mendedahkan yang berlaku pada tahun 1990-an, satu dekad yang menyaksikan mengejutkan peningkatan 700% dalam penggunaan psychostimulants, sudah tentu bertindak sebagai pemangkin kepada kebimbangan ini - satu kebimbangan yang yang wajar. Satu kajian baru-baru ini rawatan ADHD mendedahkan bahawa ADHD boleh secara meluas overprescribed, kerana ia telah mendapati bahawa hampir 6% daripada penduduk schoolage di Amerika Syarikat telah didiagnosis dengan ADHD, satu keadaan yang dicirikan oleh tingkah laku impulsif, kesukaran dalam tinggal diam dan selebihnya tertumpu . A 90% daripada kanak-kanak ini akan diberi ubat yang kuat perangsang, Ritalin, atau methylphenidate. Adakah ia tidak hairanlah bahawa terdapat kebimbangan ADHD yang hebat overdiagnosed di negara ini? Semua ini sedang mempertimbangkan masih terdapat kumpulan adil dan tidak tidak penting profesional yang merasakan ADHD adalah sebuah mitos.

Terdapat banyak kanak-kanak dan orang muda yang telah mempunyai kehidupan yang berubah-ubah pengalaman apabila gejala ADHD mereka didiagnosis dengan betul dan program rawatan yang berbeza-beza telah dilaksanakan yang merangkumi penggunaan ubat-ubatan perangsang bersempena dengan rawatan lain, seperti perubahan dalam diet, senaman, tingkah laku pengubahsuaian, dan psikoterapi. Dari perspektif mereka, mereka tidak akan melayan apa-apa pemikiran ADHD adalah sebuah mitos, tetapi adalah tidak lain daripada keras, fakta sejuk. Tetapi pada zaman ini penjagaan kesihatan berjaya, ia jarang berlaku apabila seorang ahli psikiatri mampu untuk menghabiskan masa yang diperlukan untuk membangunkan apa-apa rancangan yang sesuai rawatan. Dengan tekanan dari kedua-dua ibu bapa dan guru-guru untuk menyelesaikan masalah pesakit mereka dengan cepat, maka tidak menghairankan ADHD overdiagnosed pada kadar yang membimbangkan.

Ubat ADHD sering digunakan sebagai paling cepat, paling kos penyelesaian yang berkesan untuk menguruskan gejala ADHD. Tetapi pada kos apa? Dr Mary Ann Sekat pengarang No More Ritalin merujuk kepada dadah sebagai "kokain kiddie" dan berpendapat bahawa kesannya terhadap kanak-kanak boleh menyebabkan berbahaya, tingkah laku tidak menentu. Mungkin ada beberapa kebenaran dalam kenyataan-kenyataan ini apabila anda sedar Ritalin adalah ubat yang hampir kimia serupa dengan kokain dan memberi kesan kepada reseptor yang sama dalam otak, menyebabkan yang sama "tinggi" sebagai kokain tidak. Ia adalah kebetulan bahawa Ritalin adalah salah satu ubat yang paling biasa disalahgunakan di kalangan pelajar sekolah menengah, sering menguasai dolar atas dalam perdagangan dadah haram.

Ramai ibu bapa dan kanak-kanak telah melaporkan yang bimbang tentang kesan-kesan sampingan mengambil Ritalin dan lain-lain ubat-ubatan perangsang yang sama. Dengan menggunakan Ritalin datang aduan perasaan sengit kerisauan, berdebar-debar jantung, dan perasaan cemas dan bimbang yang sering menolak pemikiran kanak-kanak ketika dalam ubat-ubatan ini.

Demikian adalah kuat, ubat minda mengubah, ubat yang ditetapkan secara sah dengan struktur kimia yang hampir sama dengan kokain, pilihan terbaik untuk merawat gejala ADHD anak anda? Mesti ada yang lain, kaedah yang lebih selamat rawatan yang boleh hanya sebagai berkesan dalam mencari penyelesaian kepada masalah-masalah impulsivity dan kekurangan fokus dan tumpuan kanak-kanak.

Rupa-rupanya terdapat banyak cara gejala ADHD boleh diurus dengan baik dan bukan melalui bergantung kepada semua ini koktel ubat kuat. Perubahan yang mudah dalam diet anak anda boleh mempunyai kesan yang besar ke atas tingkah laku mereka, seperti menambah diet anak anda dengan mineral dan asid lemak perlu. Terdapat juga beberapa kerja yang menjanjikan dilakukan dalam hal penghapusan bahan pengawet dan pewarna tiruan dalam melegakan gejala ADHD. Mendapatkan anak anda untuk kerap bersenam juga boleh membantu. Terdapat juga meditasi dan yoga kelas direka khas dengan kanak-kanak di fikiran yang mengajar teknik bersantai dan cara-cara untuk menenangkan roh tanpa bergantung kepada ubat-ubatan sintetik.

Beberapa ubat-ubatan homeopati untuk merawat ADHD terutamanya menjanjikan dengan sebatian homeopati kini terbukti berkesan dalam merawat gejala ADHD tanpa bahaya kesan sampingan. Terdapat beberapa kajian Eropah yang telah membuktikan keberkesanan ubat-ubatan ini homoepathic untuk ADHD dalam ujian klinikal, sering kali menyamai atau melebihi prestasi ubat perangsang, tanpa peluang ketagihan atau kemungkinan kesan sampingan yang berbahaya. atau tidak dapat diramalkan, tingkah laku yang berbahaya. Keputusan ini seolah-olah menafikan erti kata bahawa ADHD adalah sebuah mitos. Bagi kanak-kanak, ADHD adalah amat nyata sekali.

Jadi mengapa tidak menyiasat beberapa remedi homeopati ADHD yang terdapat sekarang, yang terbukti untuk meningkatkan fokus, tumpuan dan melegakan sistem saraf terlalu aktif. Iklim moden jagaan yang diuruskan menggalakkan iklim perubatan di mana ADHD overdiagnosed dan rawatan ubat dikejar memihak kepada mengurangkan kos. Tetapi berfikir dengan teliti daripada kos yang berpotensi untuk kesihatan dan ketenangan fikiran anak anda apabila memilih rawatan yang betul untuk anak anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar