Minggu, 08 November 2015

Sakit penuh makna

Sakit penuh makna

Apabila sesuatu yang tidak berasa hak sama ada dari segi fizikal atau emosi yang anda berhenti dan mempersoalkan sumber atau adakah anda topeng gejala dengan menjaga sibuk atau mengambil ubat sakit? Jika anda cenderung untuk menggunakan kedua-dua penyelesaian yang anda boleh hilang beberapa amaran penting dari badan anda. Sakit adalah cara tubuh sama ada menandakan perubahan atau menuntutnya.

Apabila kita telah bertukar atau dinaikkan rejim senaman, apabila seorang wanita mengalami senggugut atau bayi menangis dari ketidakselesaan memotong gigi baru, semua ini adalah keadaan semula jadi di mana badan yang pertama mengalami rasa kesakitan sebelum atau semasa perubahan . Kesakitan emosi dapat dirasai apabila kita mula pekerjaan baru atau mula bekerja ke arah matlamat baru, salah satu yang membawa kita keluar dari zon selesa kita dan cabaran kami dalam cara yang baru. Ia mewujudkan rasa kelemahan. Walau bagaimanapun ini adalah positif dalam jangka masa panjang dan kesakitan secara semula jadi akan hilang tanpa menangani ia.

Sakit yang tidak berubah atau semakin hebat adalah cara badan untuk menuntut beberapa jenis perubahan. Ketegangan di otot pada permulaan permulaannya mudah lega dengan regangan, senaman, mengubah cara aktiviti akan dilakukan atau menghentikan aktiviti semuanya. Jika ketegangan diabaikan maka kawasan yang terjejas akan mula melemahkan, peredaran darah akan menjadi terjejas, struktur lain di dalam badan akan mula membayar pampasan menyebabkan ketegangan lebih di dalam badan. Dari sana, gejala yang lebih teruk boleh berlaku seperti perangkap saraf, yang boleh menyebabkan menembak sakit, kesemutan, kelemahan dan juga kebas di anggota badan.

Sakit yang disebabkan oleh tekanan dihayati akan menyebabkan tekanan emosi dan kadang-kadang kemurungan. Alahan boleh mula membangun, masalah penghadaman, ruam kulit atau tekanan darah tinggi. Sering kali kita melihat keadaan ini sebagai patologi mereka sendiri apabila mereka boleh menjadi badan yang menuntut perubahan dalam profesion, jumlah jam bekerja atau mungkin berakhir hubungan yang sukar.

Sakit kronik dan kesan kemurungan bahagian besar penduduk. Penyakit jantung masih salah satu nombor satu pembunuh di Kanada. Kita tidak sentiasa dapat mengawal keadaan ini dan yang benar-benar malang. Walau bagaimanapun perubahan gaya hidup sering penyelesaian. Meluangkan masa untuk mendaftar masuk dengan diri sendiri dan mengenal pasti gejala-gejala anda supaya mereka boleh dengan mudah ditangani adalah langkah berjaga-jaga yang paling mudah untuk menginsuranskan bahawa simptom anda tidak menjadi identiti anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar