Minggu, 08 November 2015

Kaki kuat, badan lebih kuat

Kaki kuat, badan lebih kuat

Kaki manusia dan buku lali adalah struktur yang kuat dan kompleks mekanikal yang mengandungi 26 tulang (sesetengah orang mempunyai lebih), 33 sendi (20 daripada yang dinyatakan secara aktif), dan lebih dari seratus otot, tendon, dan ligamen.

Kaki kedengaran cukup kuat, bukan?

Kadang-kadang kerana saya berjalan di jalan dan saya melihat orang-orang, kaki dan kasut mereka, saya fikir, "Adakah kaki kita semakin kuat daripada memakai kasut?" Banyak pembuat kasut mewujudkan "khas" kasut dan menggunakan kata-kata kaki mewah yang membuat kita peka kesihatan kaki kami. Membuat kita berfikir kaki kami weaklings memerlukan Dr. Scholls. Tetapi dengan semua jenama dan model kasut di luar sana, adalah kasut lebih flaunting daripada fungsi? Adakah kaki kita semakin lemah daripada memakai kasut? Jika ya, bagaimana kita boleh meningkatkan kekuatan kaki kita dan fungsi keseluruhan?

"Apa yang tidak memusnahkan anda hanya membuat anda lebih kuat,"

... juga boleh digunakan untuk kaki anda.

Notis mengambil kasut anda dan kemudian cuba untuk berjalan di atas batu atau konkrit ia menyakitkan. Atau cuba berjalan di dalam hutan pada batang dan berus dan kacang. Atau, hanya berjalan di atas pasir panas di pantai. Kenapa kita tidak boleh berbuat demikian lagi?

Datuk saya berada di hospital dan dia dijangkiti penyakit. Beliau terpaksa mempunyai kaki yang besar itu dipotong kerana gangren. Anda akan berfikir dalam skim besar perkara, ibu jari kaki tidak bernilai banyak, berfikir lagi. Ia membuang keseimbangan untuk sepanjang hidupnya. A ibu jari kaki. Apakah kekurangan hubungan ke tanah lakukan untuk kaki kita?

Kaki rata!

Kajian perubatan di negara-negara lain telah menemui perbezaan drastik dalam kesihatan kaki keseluruhan apabila membandingkan kanak-kanak berjalan berkaki ayam (atau memakai kasut atau sandal) yang bertentangan dengan mereka yang memakai tertutup kaki kasut-terutama apabila ia datang untuk mengalami sindrom rata kaki. Terdapat satu penyelesaian yang agak mudah untuk ini, iaitu sol. Tetapi adakah menetapkan cepat dan mudah yang terbaik? Adakah ia berkhidmat generasi kita dengan baik? Ini kesan riak kesihatan adalah satu realiti. Adakah satu perkara ibu jari kepada badan-keseluruhan? Tanya seseorang teruk rata berkaki jika mereka telah mengalami penyakit badan yang lain. Kolam rawa kami dilaksanakan dengan riak semata-mata; riak mempunyai potensi huru-hara untuk menjadi gelombang dalam kesihatan holistik.

Padamkan daripada kasut anda

Satu buku menawarkan teori yang menarik tentang mengapa kita mempunyai kurang kekuatan kaki; penulis walaupun berdepan kurang kesihatan badan secara keseluruhan. Apakah ini punca kesihatan tersembunyi? Penulis Pembumian berkata: ia adalah satu cabut asas dari bumi.

Bumi mempunyai tenaga halus bahawa ia menyampaikan kepada semua makhluk melalui tanah. Fikirkan ia cara ini, anda meletakkan benih di dalam tanah dan ia ajaib bertukar menjadi tumbuhan yang boleh memberi makan kepada kamu. Keajaiban yang bertanggungjawab untuk proses keseluruhan boleh keajaiban ia adalah cara sehingga ke kaki anda dan melakukan semua jenis perkara-perkara yang baik kepada anda. Jadi hanya menanggalkan kasut anda dan menjadi sihat.

Satu lagi perkara yang perlu difikirkan adalah senaman kaki-bangunan. Kaki moden kita lemah. Untuk membetulkan masalah ini membuat mereka lebih kuat dengan membina dalam, aktiviti kasut kurang selamat seperti berjalan atau berbasikal. Jika anda tidak boleh seolah-olah melompat kanan dalam, kemudian membina sehingga ia, sedikit demi sedikit, dengan memakai sesuatu pada kaki anda yang membolehkan lebih banyak hubungan daripada apa yang anda digunakan untuk. Sokongan boleh berubah mengikut.

Perubatan naturopathic juga mengajar tentang mata Vita-Flex pada kaki; dasarnya titik tekanan yang sesuai dengan organ-organ dan sistem yang berbeza di dalam badan. Kita boleh merangsang mereka dengan mengurut dan bentuk-bentuk terapi sentuhan. Memakai kasut bantal kaki supaya mereka mata penting adalah diimbangi mati dan tidak dirangsang. Apabila kita menanggalkan kasut dan berjalan di dalam hijau, pasir, atau persekitaran yang lain kita membenarkan alam semula jadi untuk melakukan kerja-kerja mereka getah serampang alat urut menakutkan orang menggunakan di kaki mereka.

Membina dalam sesi Bare kaki untuk potret kesihatan anda dan melihat kaki anda terima kasih dengan kesihatan seluruh badan.

Seperti yang kita membina aktiviti-aktiviti ini ke dalam potret kesihatan kita ia akan bagi kesan riak positif dalam kolam peribadi kita? Saya fikir begitu. A riak kecil menyebabkan apa kolam. Bolehkah kesihatan kaki benar-benar menjadi begitu penting dalam potret kesihatan secara keseluruhan kita? Saya fikir begitu. Apa pendapat kamu?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar